3 Ocak 2009 Cumartesi

TARÇINLI KURABİYE


Klasik ama ağızda dağılan süper bir kurabiye için eldivenleri takın ve doğru mutfağa..

Malzemeler;

  • 1 paket oda sıcakılığında margarin
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket buğday nişastası
  • Aldığı kadar un

Üzeri için; 2 tatlı kaşığı tarçın+4 yemek kaşığı pudra şekeri

Büyük bir karıştırma kabına toz malzemeleri ekleyin. Ortasına elinizle bir havuz açarak içine margarin ve yumurtayı koyun. Malzemeler karışana kadar yoğurun. Un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince un almayı bırakın ve hamuru iyice yoğrun. Hamuru merdaneyle açıp kalıpla şekiller çıkarabilirsiniz. Ben vaktim olmadığı için daha pratik bir yol seçtim. Parçalar alarak tezgahta yuvarlayın. Kalın ve uzun çubuk elde edin ve bıçakla keserek üzerine elinizle bastırın. 180c fırında altları pembeleşinceye kadar pişirin. Son olarak ılık kurabiyeleri pudra şekeri karışımına bulayarak servis kabına alın.. Gerçekten çok lezzetli..

1 yorum:

  1. Tarçın çok alışık olduğum bir tad değil ama, yapınca sonucu söylerim:)

    YanıtlaSil