3 Ocak 2009 Cumartesi

KABAK TATLISI


Kabak tatlısının pişme kıvamını ayarlayamayanlar; bu tarif tam size göre!! Yine çok pişirdim diye üzülürken aklıma kabakları patates eziciyle ezmek geldi ve ortaya bu görüntü çıktı.. Ama çok beğeniliyor bence klasik kabak tatlısından daha lezzetli..
Malzemeler;
  • 1 adet bal kabağı
  • 2 küçük kutu kaymak
  • Yeterince toz şeker
  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Kabağı temizleyip doğrayın (ben doğranmış alıyorum). Büyük teflon tencereye bir kat kabak dizin. Üzerine kabakları kaplayacak şekilde şeker dökün. Kabaklar bitene kadar bu işleme devam edin. Bir kenarda kabaklar sulanana kadar bekletin. Sonra yüksek ateşte kaynayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Kaynadıktan sonra kapağını açarak orta ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Kabaklar ezilecek kıvama gelince patates eziciyle ezin. Şeker miktarını bu etapta ayarlayabilirsiniz, tadına bakarak şeker ekleyin. Soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra büyük dikdörtgen borcama yarısını dökün ve yayın. Buzluğunuzda yer varsa üst tabaka donana kadar buzlukta bekletmelisiniz yoksa kaymağı sürmekte zorlanabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız kabağın üzerine kaymağı yayın. Ben 1,5 kutu kaymak kullanıyorum ama kaymağı bol sevenler 2 kutu kullanabilir. Kaymağın üzerine de kalan kabağı yayarak üzerine bol ceviz serpin. Tercihe bağlı olarak biraz hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz..


Hemen biteceğine garanti verebilirim... ;)

2 yorum:

  1. Daha önceden evinde bu tatlının tadına bakmıştık, gerçekten çok güzeldi,tarifini verdiğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba. blogunuz çok keyifli olmuş. tarifleriniz ve yazılarınız da güzel. akıcı ve kolay okunuyorlar. kabak tatlısı tarifinizi d eçok beğendim. orjinal bir tarif gerçekten. ama neden bıraktınız ki yazmayı... keşke devam etseydiniz...  

    YanıtlaSil