4 Aralık 2008 Perşembe

DOMATESLİ NAR EKŞİLİ PİRİNÇ PİLAVI


Nar ekşisi sevenlere değişik bir lezzet..



Malzemeler;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük boy domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su (Et suyu veya bulyon da olabilir)

Domates rendesini biraz sıvı yağda pişirin. Suyunu çektikten sonra yıkanan pirinçleri üzerine ekleyin. Pirinçler iyice kavrulduktan sonra nar ekşisini,tuzunu ve üzerine çokacak kadar suyunu ekleyerek pişirin. Pişerken pilavın kapağını açmayın veya karıştırmayın. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz..

4 yorum:

  1. herşey çok güzel görünüyor, sunumunuz mükemmel

    YanıtlaSil
  2. ayşecim sizli bizli olmayalım demi

    YanıtlaSil
  3. Ben sen ve Selin Hanım ikiniz ortak birşey başarmanız nedeniyle siz diye hitap etmiştim. Fakat galiba bu isteğin sadece bu mesajıma bakarak yaptığın birşey değil, önerini dikkate alacağım:)

    YanıtlaSil
  4. bütün tariflerini beğendim...

    YanıtlaSil