2 Aralık 2008 Salı

KIRPIK PASTA




Çok eskiden beri yaptığımız klasiklere karışmış bir pasta oldu artık bizim için.. Ta Elazığ'lardan uçmuştu buralara.. Kek kabardı, kızardı, söndü derdi olmayan tek yaş pasta! Görünümü kadar tadını da beğeneceğinize eminim. Sayısız kez yapmama rağmen nedense bu kez kreması tam kıvamında olmadı. Resmini çekeceğimi anlayınca nazlandı galiba.. Neyse tarife geçelim..


Kek için;
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için;

  • 1.5 litre süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram margarin
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 1 paket çikolatalı sos (ben dr oetker kullandım)

Yumurta ve şekeri çırpın. Köpük gibi olunca diğer malzemeleri de karıştırarak borcama dökün. 180c fırında pişirin. Soğuması için bekletin.




Kek soğuduktan sonra resimdeki gibi karelere bölün. Kek tam soğumadan doğramaya başlarsanız kek dağılır. Doğrama bittikten sonra krema yapımına geçebilirsiniz. Sütü tencereye koyun. Kuru malzemeleri ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Margarini de ekleyerek erittikten sonra orta boy tencereyi buz dolabı poşetiyle kaplayın.




Krema soğuyunca doncaktır. Bunun için mükün oldukça çabuk hareket etmelisiniz. En alta kepçeyle biraz krema dökün, üzerine doğranmış kekten serin ve elinizle keklerin üzerine bastırın. Bu işlemi kek ve krema bitene kadar tekrarlayın.



En üste krema ayırmanıza gerek yok çünkü en üst sadece kek olacak. Kenarlara da kaşıkla krema itmeyi unutmayın. Son katı da bitirdikten sonra poşeti pastanın üstüne katlayıp üzerine tabak kapatarak buz dolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün poşetin üst kısmını açarak tencerenin üstüne servis tabağını yerleştirin ve ters çevirin. Poşeti pastadan ayırın. Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. eline sağlık nurcihancım tadının güzel olduğu pastanın yarısının olmadığından belli.yiyenlere afiyet olsun!!!!!.bizde annende yemiştik.tarifi okuyanların en kısa zamanda yapmalarını tavsiye ediyorum.çok hafif ve mükemmel bir pasta.JALETEYZEN

    YanıtlaSil