24 Kasım 2008 Pazartesi

KAZAN KEBABI



Sebzelerin esmer güzeli patlıcandan hafif ve farklı bir lezzet..


Malzemeler;
  • 6 adet ortaboy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

2 adet domatesi, biberleri, soğanı küçük küçük doğrayın. Kıyma, 2 yemek kaşığı salça, karabiber, pulbiber, tuz ve biraz sıvı yağı da ekleyerek iyice karıştırın. Patlıcanları alacalı soyun. Verevine dilimleyin (patlıcanın alt kısmı doğranmayacak, bıçağı yarısına kadar indirmeniz yeterli). Aralarını etli karışımla doldurarak çelik tencereye yerleştirin. (Mümkünse kapaklı çelik tava kullanın çünkü servisi kolay oluyor). Kalan 2 domatesi rendeleyin. 1 yemek kaşığı salça, biraz su ve tuz ekleyerek karıitırın. Patlıcanların arasına dökün. Domatesli karışım patlıcanların yarısına çıkmayacak. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavla servis etmeniz önerilir..

1 yorum:

  1. yemeğin çok lezzetli görünüyor canım en kısa zamanda yapmalıyım ellerine sağlık

    YanıtlaSil