20 Kasım 2008 Perşembe

BUMBADA




Malzemeler;

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç malzemesi;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı

Şerbeti;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

İlk önce hindistan cevizi, şeker ve yumurta akını iyice karıştırın. Sonra şerbeti hazırlamanız daha iyi olacak çünkü şerbet soğuk kurabiye sıcak olmalı. Şerbet için su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatın ve bir köşede soğutun.

Genişçe bir kaba unu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyin. Ortasına elinizle havuz açıp oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ortasına yerleştirin. Çok yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Daha fazla un eklemeyin. Hamuru 5 dakika buz dolabında beklettikten sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp avucunuzda ince açın. İçine hindistan cevizli karışımdan koyarak yuvarlayın. Hamur çok kırılgan olduğundan biraz dikkatli olmanız gerekecek. 180c fırında üstleri çatlayana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcakken üstlerine dökün. Biraz soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Ben hindistan cevizini çok sevdiğim için içini 2 ölçü yapıyorum. Her kurabiyeye 2 tatlı kaşığı düşüyor. Eğer 1 ölçü yaparsanız 1 tatlı kaşığı yetecektir.

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar, tadı da görüntüsü kadar güzeldir diye ümit ediyorum;)

    YanıtlaSil