20 Kasım 2008 Perşembe

NURANİYE


Yoğurtlu kabak salatasının 'nuraniye' olduğunu daha geçenlerde öğrendim ben de.. Bulgurun yanına çok yakışan bu salatayı bilmeyen yoktur belki ama yine de blogumda bulunsun istedim.

Malzemeler;

  • 3 orta boy kabak
  • 2 kase yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Dere otu

Kabakların kabuklarını soyarak rendeleyin. Rendeye biraz zeytinyağı damlatarak suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurda mayonez,ceviz ve biraz tuz ekleyerek karıştırın. Kabak ılınınca yoğurtlu karışıma ekleyin. Üzerini dere otuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Bu tarifi Denedim Çok beğendim yayınladığın için teşekkürler

    YanıtlaSil