12 Kasım 2008 Çarşamba

ÇİLEK AROMALI KÜÇÜK KEKLER


Hayatta hiçbirşeye değişmeyeceğim en büyük keyif heralde sütlü neskafe.. Doğal olarak bu keyifi katmerlendirecek küçük atıştırmalıklar da hep ilgimi çeker. Bu yumuşacık kekler de gerçekten denemenize değer..
Malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket çilekli puding
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 + 1/4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Öncelikle üst karışımı hazılayın. Tüm malzemeleri karıştırıp bütünleştirin. Keki için yumurta ve şekeri iyive çırpın. Sonra pudingi, yağı, sütü, kabartma tozunu ve unu (mümkünse eleyerek) ekleyin. İşin püf noktası yumurtayı kabarttıktan sonra mikser kullanmamak. Tahta kaşıkla malzemeleri karıştırmak en iyisi çünkü kabaran yumurtanın sönmesini dolayısıyla kekin kabarmasını engellemiş olursunuz. Son olarak küçük kek kağıtlarına (yarısını doldurun) paylaştırın. Üstlerine 1er tatlı kaşığı hindistan cevizli karışımdan ekleyin. 180C de 15-20 dakika pişirin. İlk hali biraz sert oluyor ama üstü kapalı dinlenince yumuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder