25 Aralık 2008 Perşembe

LEBENİ


Uzun zamandır bu tarifi yayınlamayı planlıyorum ama hep sonraya kalıyor. Nihayet sıra bu güzel çorbaya gelebildi. Benim dolabımdan hiç eksik olmayan lebeni acil durumlara, özellikle gece acıkmalarına bire bir.. Yine kurubaklagillere gönderme yapmadan duramayacağım.. Nohut ve buğdayın bir de yoğurtla birleştiğini düşünürsek ortaya süper ötesi faydalı bişey çıkıyor tabii ki. Diyet yapanların da çok rahat tüketebileceği lebeniye buyrunn!!


Malzemeler;
  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım kilo yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • su

Akşamdan suda beklettiğiniz nohutları düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın. Sonra yıkadığınız buğdayları nohutların üzerine ekleyerek buğdaylar şişene kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırparak tencereye ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın, sonra altını kısarak 15 dakika daha kaynatın. Tuzunu ekleyerek soğumaya bırakın. Hava almayan kapaklı bir kapta ve buzdolabında haftalarca bekletebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz..

1 yorum:

  1. Tarifi verdiğin iyi olmuş, daha önce evinde tatmıştık, gerçekten güzeldi, eline sağlık arkadaşım;)

    YanıtlaSil